Există riscul ca benzina să ajungă 6 lei pe litru?

Benzinele speciale, de o calitate mai bună, au depăşit pragul de 5 lei pe litru iar în contextul în care moneda americană pare mai puternică decât niciodată, întrebarea care se ridică este dacă, în aceste condiţii, benzina ar putea atinge pragul de 6 lei pe litru iar motorina pe cel de 5 lei, scrie Ziarul Financiar în ediţia de joi.

19 afișări
Imaginea articolului Există riscul ca benzina să ajungă 6 lei pe litru?

Există riscul ca benzina să ajungă 6 lei pe litru? (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Nu, 6 lei este un preţ mult prea mare. Când se apreciază dolarul în raport cu euro asistăm la o scădere a cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere. Are loc o echilibrare. Cele mai mari cantităţi de produse petroliere se duc în SUA şi apoi în Europa. Dacă euro este din ce în ce mai slab faţă de dolar, acest lucru are un impact asupra cererii şi implicit asupra cotaţiilor", explică Andrei Chirilescu, director general adjunct în cadrul Lukoil România, al treilea jucător din piaţa locală a distribuţiei de carburanţi, care operează circa 300 de benzinării.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici