Experţi imobiliari: Nordul Capitalei este viitorul pol logistic. Peste 180.000 metri pătraţi, livraţi în 2019

Zonele din Nordul Bucureştiului, precum Ştefăneştii de Jos şi Chitila, au potenţialul de a forma un nou pol logistic, pe lângă cel din Vestul Capitalei, consideră consultanţii companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.

889 afișări
Imaginea articolului Experţi imobiliari: Nordul Capitalei este viitorul pol logistic. Peste 180.000 metri pătraţi, livraţi în 2019

Experţi imobiliari: Nordul Capitalei este viitorul pol logistic. Peste 180.000 metri pătraţi, livraţi în 2019

„Aşa cum am estimat încă din 2016, nordul Bucureştiului se conturează ca un viitor pol logistic, în special pentru jucătorii din segmentul de e-commerce”, a declarat Laurenţiu Duică, directorul departamentului de industrial în cadrul Colliers International.

Peste 180.000 de metri pătraţi de spaţii logistice urmează să fie livraţi anul viitor, în contextul în care Vestul Capitalei a devenit încărcat din punct de vedere al dezvoltării de spaţii industriale şi logistice, conform reprezentanţilor companiei de consultanţă imobiliară.

„Nordul Capitalei se diferenţiază de zona de vest prin forţa de muncă atrăgătoare din punct de vedere costuri şi disponibilitate. În plus, punctele de livrare a mărfurilor se află mai aproape de nord decât de vest. Este firesc, deci, apetitul dezvoltatorilor pentru a construi în aceste zone şi aşteptăm ca anul viitor să fie livraţi peste 180.000 de metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice”, a adăugat expertul Colliers International.

Anul acesta, reprezentanţii Colliers estimează o creştere de cel puţin 40% a livrărilor de spaţii industriale moderne, depăşind precedentul volum record de livrări atins anul trecut, de aproximativ 0,5 milioane de metri pătraţi.

În primul semestru din 2018, au fost livraţi 330.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne, excluzând spaţiile dezvoltate direct de către potenţiali chiriaşi. Livrările din Bucureşti au fost înregistrate cu precădere în zonele de vest şi nord, însumând peste 110.000 de metri pătraţi, Timişoara a adăugat 38.000 de metri pătraţi, iar Piteşti şi Ploieşti, câte 20.000 de metri pătraţi fiecare.

„Chiar dacă stocul de spaţii moderne de depozitare poate depăşi pragul de 4 milioane de metri pătraţi până la sfârşitul lui 2018, România continuă să se afle în urma celorlalte ţări din regiune, fapt ce sugerează că încă ar mai fi loc de creştere”, au subliniat reprezentanţii Colliers International.

În ultimul an, Colliers International a consiliat cea mai mare tranzacţie din piaţa de industrial pentru piaţa de retail, încheiată de retailerul polonez de articole vestimentare LPP, care a adus în România cele cinci branduri: Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp şi House. LPP a închiriat o suprafaţă de 22.100 de metri pătraţi într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WDP, în localitatea Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov. Acest centrul de distribuţie al LPP poate asigura serviciul vânzărilor pe internet al tuturor brandurilor sale în Europa Centrală şi de Est, compania fiind prezentă pe 20 de pieţe externe, printre care Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia.

În Ştefăneştii de Jos, dezvoltatorul belgian WDP a cumpărat un teren de 44 de hectare, într-o tranzacţie intermediată, de asemenea, de Colliers International. Centrul de distribuţie de 22.100 de metri pătraţi dezvoltat de WDP, care va sprijini activităţile de e-commerce ale grupului polonez LPP, urmează să fie finalizat în a doua jumătate a anului viitor, moment în care portofoliul imobiliar deţinut de WDP în România va depăşi pragul de 500 de milioane de euro.

„Am crezut de la început în viziunea Colliers asupra potenţialului pe care zona de nord a Bucureştiului îl are pentru a deveni un important hub logistic. Investiţiile noastre şi tranzacţiile de închiriere deja încheiate sunt o confirmare a acestui potenţial şi subliniază importanţa României pentru portofoliul nostru imobiliar”, a declarat Jeroen Biermans, General Manager al WDP România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici