Falimentul City Insurance. Brokerii de asigurări oferă consultanţă românilor afectaţi

Brokerii de asigurări sar în ajutorul clienţilor afectaţi de retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance anunţă Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR).

2588 afișări
Imaginea articolului Falimentul City Insurance. Brokerii de asigurări oferă consultanţă românilor afectaţi

Falimentul City Insurance. Brokerii de asigurări oferă consultanţă românilor afectaţi

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii UNSICAR anunţă că au luat notă de decizia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind măsura retragerii autorizaţiei de funcţionare pentru City Insurance, în urma respingerii planului de redresare întocmit de către companie.

Brokerii de asigurări au decis să să ofere asistenţă, inclusiv prin înfiinţarea unui call center.

„Membrii UNSICAR au ca prioritate pe termen scurt asigurarea sprijinului clienţilor cu poliţe încheiate City Insurance şi a păgubiţilor acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanţă şi asistenţă în caz de daună, inclusiv prin crearea unui call center la nivel de asociaţie profesională”, anunţă reprezentanţii UNSICAR.

Pe piaţa asigurărilor din România, brokerii deţin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creştere în ultimii ani, conform datelor de la finalului primului trimestru din 2021.

Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară a hotărât să retragă autorizaţia de funcţionare a Societăţii City Insurance şi a constatat intrarea în starea de insolvenţă. Compania care intră în faliment era liderul de piaţă în domeniul asigurărilor RCA având aproximativ trei milioane de clienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici