Familia Murad a investit aproape 3,7 milioane de euro într-un complex de fabrici de la Topoloveni

Complexul de fabrici MGC Topoloveni, deţinut de familia hotelierului libanez Mohammad Murad, a fost modernizat printr-o investiţie de aproape 3,7 milioane de euro.

2611 afișări
Imaginea articolului Familia Murad a investit aproape 3,7 milioane de euro într-un complex de fabrici de la Topoloveni

Familia Murad a investit aproape 3,7 milioane de euro într-un complex de fabrici de la Topoloveni (Imagine: www.mgc.com.ro)

MGC Topoloveni a investit în ultimii ani în extinderea complexului prin adăugarea unei fabrici de preparate din carne.

"Compania a modernizat şi vechea fabrică, construită în 1901, care produce conserve de legume şi fructe. Ultima etapă a modernizării, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizatã printr-o investiţie în valoare de 3,7 milioane de euro. În total, investiţia în extinderea şi modernizarea întregului complex, de la preluare şi până în prezent, însumează peste 14 milioane de euro", a declarat Nicolae Păuna, directorul general MGC Topoloveni, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

El a spus că după ultima etapă de modernizare a vechii fabrici de prelucrare a fructelor şi legumelor, MGC Topoloveni poate asigura capacităţi de peste 30 tone pe zi de mâncare gătită şi specialităţi tradiţionale.

Banii necesari modernizării provind din fonduri europene şi credite bancare.

Complexul are peste 150 angajaţi, urmând ca număarul acestora să crească la mai mult de 300, în momentul în care fabrica va funcţiona la capacitate maximă.

Suprafaţa totală a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se află fabrica de conserve legume-fructe, fabrica de conserve mixte şi preparate din carne şi fabrica de sosuri.

Istoria complexului începe în anul 1901, când a fost construită o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor. Aceasta s-a dezvoltat în următorii ani, devenind în 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau cu marmeladă soldaţii aliaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 2002, fabrica de conserve Topoloveni a fost preluată de către compania MGC Topoloveni, aparţinând familiei hotelierului libanez Mohammad Murad.

Murad mai deţine lanţul hotelier Phoenicia, fabrica de pateuri Mandy, lanţul de restaurante Spring Time şi a derulat în ultimii ani o serie de afaceri imopbiliare, construind şi vânzând peste 2.000 de apartamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici