Ferrari: 2011 va fi unul dintre cei mai buni ani pentru companie, în pofida problemelor economice

Ferrari anticipează că 2011 va fi unul dintre cei mai buni ani din istoria constructorului italian de automobile sport şi de lux, în pofida încetinirii creşterii economiei mondiale, iar pentru anul viitor se aşteaptă la o evoluţie similară.

220 afișări
Imaginea articolului Ferrari: 2011 va fi unul dintre cei mai buni ani pentru companie, în pofida problemelor economice

Ferrari: 2011 va fi unul dintre cei mai buni ani pentru companie, în pofida problemelor economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru acest an, Ferrari, parte a grupului Fiat, se aşteaptă la vânzări totale de 7.000 de automobile la nivel mondial, peste cele 6.500 de maşini comercializate în 2010, datorită intrării pe noi pieţe în Asia şi Orientul Mijlociu şi a performanţelor bune din Statele Unite.

Grupul "a avut în 2011 unul dintre cei mai buni ani", a declarat la New Delhi directorul general al Ferrari, Amedeo Felisa, la lansarea în India a noului model FF (Ferrari Four).

Felisa a adăugat că Ferrari intenţionează să menţină anul viitor nivelul vânzărilor la 7.000 de automobile.

În India, preţul FF porneşte de la circa 700.000 de dolari, fără taxe locale.

Grupul, care a deschis prima reprezentanţă din India în luna mai, a lansat deja două modele pe această piaţă.

Ferrari a vândut 20 de maşini în India în decurs de cinci luni, dar piaţa este în urma Chinei, unde grupul a comercializat anul trecut 300 de automobile.

Potrivit unui raport al Merrill Lynch referitor la cei mai bogaţi oameni din lume, numărul indienilor cu averi de peste un milion de dolari este în prezent de 153.000.

În acelaşi timp, datele Băncii Mondiale arată că 455 de milioane de indieni, reprezentând 42% din populaţia ţării, trăiesc cu sub 1,25 de dolari pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici