Fiat prezintă la Geneva decapotabila 500C

Fiat prezintă în avanpremieră la Geneva modelul 500C, versiunea decapotabilă a automobilului Fiat 500, care va fi lansat pe pieţele internaţionale în primăvară, iar în România în a doua parte a anului, potrivit importatorului mărcii italiene pe plan local, AutoItalia.

63 afișări
Imaginea articolului Fiat prezintă la Geneva decapotabila 500C

Fiat prezintă la Geneva decapotabila 500C (Imagine: AutoItalia)

Fiat 500C este o reeditare a modelului similar din 1957.

"Acoperişul din pânză poate fi comandat, pentru început, în trei culori, ivoriu, roşu şi negru, şi va fi completat de o caroserie în aceleaşi tonuri, două astfel de combinaţii cromatice fiind special create pentru această versiune - Pearl Red şi Warm Grey", se arată într-un comunicat al AutoItalia remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Fiat 500C va dispune de aceleaşi motorizări ca şi varianta cu trei uşi. Este vorba de un propulsor diesel de 1,3 litri, care dezvoltă 75 de Cai Putere (CP), şi două motoare pe benzină, unul de 1,2 litri de 69 CP şi altul de 1,4 de 100 CP.

De asemenea, Fiat 500C va fi dotat cu un sistem Start&Stop, care opreşte automat motorul în cazul în care maşina staţionează la semafor sau în aglomeraţie. Sistemul porneşte automat propulsorul atunci când şoferul vrea să înainteze. Tehnologia Start&Stop îmbunătăţeşte consumul şi reduce emisiile de dioxid de carbon emise de autoturism.

Vânzările de autoturisme Fiat în România (fără vehicule comerciale - n.r.) au crescut cu 3,5% anul trecut, de la 9.727 unităţi în 2007 la 10.070 automobile, în condiţiile în care piaţa de autoturisme noi a căzut cu 14,1%, la 270.995 unităţi.

Salonul auto de la Geneva se va derula între 3 şi 15 martie, primele două zile fiind dedicate presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici