Fiat Punto va fi produs în Serbia

Constructorul auto italian Fiat a semnat, vineri, un acord cu guvernul de la Belgrad pentru producţia de modele Punto în Serbia, prima etapă a punerii în aplicare a unei înţelegeri convenite în septembrie 2008.

63 afișări
Imaginea articolului Fiat Punto va fi produs în Serbia

Fiat Punto va fi produs în Serbia

"A fost semnat un acord la Torino între Fiat şi executivul sârb, reprezentat de ministrul Economiei Mladjan Dinkic, pentru producţia de modele Punto la uzina Zastava din Kragujevac", a declarat un purtător de cuvânt al grupului italian.

Producţia va începe "la începutul lunii martie", iar obiectivul pentru 2009 este de 15.000 de maşini, destinate pieţei sârbe şi ţărilor limitrofe.

Zastva produce deja modele Punto, însă sub marcă proprie.

Guvernul sârb şi Fiat au semnat, la sfârşitul lunii septembrie un acord pentru înfiinţarea unei societăţi mixte cu 67% din capital deţinut de grupul italian si 33% de guvernul sârb, urmând ca Fiat să investească 700 de milioane de euro la uzina din Kragujevac.

Noua companie îşi propune să atingă o producţie anuală de 200.000 de autovehicule, până la sfârşitul anului 2010, cu posibilitatea dea majora capacitatea cu 100.000 de vehicule în anii următori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici