Finanţele au aprobat 1,8 miliarde lei pentru plata avansului către fermieri

Ministerul Finanţelor a aprobat marţi alocarea a 1,8 miliarde lei către Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea avansului de 70% destinat fermierilor prin schema de sprijin pentru plata unică pe suprafaţă pe anul 2009, a declarat ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu.

31 afișări
Imaginea articolului Finanţele au aprobat 1,8 miliarde lei pentru plata avansului către fermieri

Finanţele au aprobat 1,8 miliarde lei pentru plata avansului către fermieri (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"Ministerul Finanţelor a aprobat marţi alocarea sumei de 1,8 miliarde de lei, din veniturile obţinute din privatizare înregistrate în contul curent al trezoreriei statului, cu titlu de împrumut, fără dobândă, pe o perioadă de un an, în vederea acordării unui avans de 70% din sumele aprobate a se acorda fermierilor în cadrul schemei de sprijin vizând plata unică pe suprafaţa pentru anul agricol 2009", a afirmat Berceanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Ministerul Agriculturii va asigura subvenţionarea motorinei necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, în cuantum de un leu pe litru, în limita a 120,9 milioane lei. Fondurile asigură subvenţionarea motorinei necesare înfiinţării unei suprafeţe de circa 3,1 milioane hectare din culturile de grâu, secară, orz, orzoaică şi alte culturi.

Ministerul a anunţat că va acorda, începând cu 16 octombrie, un grant de 30% din valoarea creditelor agricole angajate pentru finanţarea lucrărilor agricole din toamna acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici