Firma BSGP, controlată de Dinu Patriciu, a ajuns la o deţinere de 64,1% la fondul Fabian

Firma Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlată indirect de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermendiul Rompetrol Holding, a ajuns la o deţinere de 64,1% la Fabian în cadrul ofertei de preluare integrală a fondului de investiţii lansată în luna decembrie a anului trecut.

20 afișări
Imaginea articolului Firma BSGP, controlată de Dinu Patriciu, a ajuns la o deţinere de 64,1% la fondul Fabian

Firma BSGP, controlată de Dinu Patriciu, a ajuns la o deţinere de 64,1% la fondul Fabian (Imagine: Mediafax Foto)

BSGP deţine 53,1% din acţiunile Fabian, în timp ce pentru restul de până la 64,1% a ajuns la acorduri de preluare, se arată într-un anunţ al firmei.

Firma, controlată indirect de Patriciu, a făcut o ofertă de 37,8 milioane de euro pentru preluarea integrală a fondului de investiţii Fabian. BSGP deţinea, la lansarea ofertei, 25,2% din acţiunile fondului, achiziţionate în perioada 28 octombrie - 7 noiembrie 2008 prin intermediul companiei Finite Assets Limited, controlată de BSGP.

Oferta BSGP a fost făcută la un preţ de un euro pe acţiune, astfel, întregul pachet de acţiuni al Fabian România a fost evaluat la 50,8 milioane de euro, potrivit anunţului de ofertă al firmei.

Fabian a fost înfiinţat în 2005 pentru realizarea de investiţii în principalele sectoare ale pieţei imobiliare din România. Fondul vizează investiţii atât în proiecte deja existente, cât şi finanţarea dezvoltării de noi construcţii.

Fabian deţine participaţii la 11 proiecte imobiliare în România, respectiv clădirile de birouri Cascades, Cubic Centre, Băneasa Business Centre şi Banu Antonache, Evocentre, Lakeview, Romană, toate din Bucureşti, ansamblul rezidenţial New Town din Capitală, precum şi complexuri de locuinţe la Timişoara, Oradea şi Satu-Mare. Valoarea netă a proprietăţilor este de 84,6 milioane de euro.

BSGP a fost înfiinţată în luna noiembrie în Insulele Virgine Britanice şi este deţinută integral de Rompetrol Holding, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Primele investiţii pe piaţa imobiliară din România ale lui Dinu Patriciu au fost derulate împreună cu fratele său şi au vizat construcţia de magazine pentru lanţurile de retail Billa şi Minimax. Patriciu este în prezent implicat în realizarea unui proiect imobiliar de birouri şi de locuinţe, în parteneriat cu Immorent, parte a grupului Erste. Proiectul cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, dezvoltat în nordul Bucureştiului, va atrage investiţii de 300 de milioane de euro. În cadrul ansamblului, denumit Smart City, va fi amplasat şi sediul grupului Rompetrol.

Rompetrol Holding, înregistrat în Elveţia, a vândut în 2007 pachetul majoritar de acţiuni la grupul Rompetrol către KazMunaiGaz din Kazahstan, pentru 1,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici