Firma care va consolida Palatul Victoria va încasa circa 13,8 milioane euro

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat va angaja un constructor cu o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de minim 20 milioane euro pentru consolidorea şi amenajarea Palatului Victoria, căruia îi va plăti o sumă estimată la circa 13,8 milioane euro.

1 afișare
Imaginea articolului Firma care va consolida Palatul Victoria va încasa circa 13,8 milioane euro

Firma care va consolida Palatul Victoria va încasa circa 13,8 milioane euro

Pentru a putea participa la licitaţia restrânsă, firmele trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de minim 20 milioane euro şi să fi câştigat în ultimii cinci ani două licitaţii similare a căror valoare să fie de minim şapte milioane euro fiecare, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX surse din cadrul Regiei.

Totodată, ofertanţii va trebui să prezinte o scrisoare de bonitate şi să aibă o lichiditate mai mare de 100%, iar solvabilitatea patrimonială să depăşească 30%.

Potrivit surselor, licitaţia va fi organizată cu maxim cinci ofertanţi.

Lucrările de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE, al căror plan arhitectural a fost selectat, la jumătatea lunii iulie, de o comisie formată din nouă experţi, dintre care cinci străini, în urma unui concurs internaţional de proiecte.

Surse oficiale au declarat, în urmă cu o lună, pentru MEDIAFAX, că sumele totale necesare pentru consolidarea şi modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane euro.

Proiectul va începe cu lucrările de consolidare a imobilului, pentru care costurile au fost evaluate la 14,2 milioane euro inclusiv TVA, şi va continua cu modernizarea palatului, care va necesita alte fonduri estimate la 17,8 milioane euro inclusiv TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici