Fiscul american vânează milionarii

Fiscul american a lansat anul trecut o campanie de verificare a milionarilor, în special a celor cu averi de peste 10 milioane de dolari, numărul controalelor de audit la care a fost supusă această categorie crescând cu 73%, potrivit datelor IRS (Internal Revenue Service), relatează CNN Money.

43 afișări
Imaginea articolului Fiscul american vânează milionarii

Fiscul american vânează milionarii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe ansamblu, numărul verificărilor efectuate de Fisc au crescut anul trecut cu 18%.

"Întotdeauna a existat percepţia la nivel public că bogaţii scapă nepedepsiţi, în timp ce săracii plătesc facturile. Din punct de vedere istoric este adevărat că este mai probabil ca cei cu venituri mai mici să fie verificaţi, decât cei cu venituri ridicate. Acum însă, atenţia este îndreptată spre contribuabilii cu venituri mari", a declarat Thomas Cooke, profesor de contabilitate şi legislaţie corporatistă la Universitatea Georgetown.

Anul trecut au fost verificaţi mai atent şi americanii cu venituri de 5-10 milioane de dolari.

IRS a controlat declaraţiile a aproape 12% din americanii cu astfel de averi, ceea ce marchează o creştere de 54% faţă de anul precedent.

În cazul americanilor cu venituri de peste un milion de dolari, controalele de audit au urcat anul trecut cu 15%.

Controalele la care au fost supuşi milionarii au rolul să majoreze veniturile încasate de fisc şi să îmbunătăţească imaginea IRS în rândul contribuabililor, care cred că instituţia favorizează bogaţii, a spus Cooke.

Întrucât persoanele înstărite îşi pot permite să cheltuiască mai mult pentru pregătirea declaraţilor fiscale, există percepţia că pot păcăli sistemul mai uşor decât persoanele de rând.

Mai multe controale în cazul milionarilor s-au transpus în venituri fiscale mai mari.

Astfel, fondurile colectate în urma verificărilor au crescut anul trecut cu 18%, la 57,6 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici