Fiscul bulgar pregăteşte "raiduri aeriene" deasupra proprietăţilor de lux

Autoritatea Naţională pentru Venituri din Bulgaria pregăteşte noi "raiduri aeriene" deasupra proprietăţilor imobiliare de lux, de această dată fiind vizat litoralul Mării Negre, transmite Novinite.

26 afișări
Imaginea articolului Fiscul bulgar pregăteşte "raiduri aeriene" deasupra proprietăţilor de lux

Fiscul bulgar pregăteşte noi "raiduri aeriene" deasupra proprietăţilor de lux (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele săptămâni, Fiscul a organizat zboruri cu elicopterul, în timpul cărora au fost filmate proprietăţi imobiliare, în Sofia, Plovdiv şi în apropierea oraşului Svilengrad.

"Raidurile aeriene" fac parte dintr-o campanie de culegere de informaţii în cazul proprietăţilor de lux despre care autorităţile au suspiciuni că ar fi fost achiziţionate cu bani proveniţi din corupţie sau crimă organizată.

Rezultatele preliminare ale programului arată că aproximtiv 70% din proprietăţile de lux din Bulgaria sunt înregistrate ca aparţinând unor companii private şi nu unor persoane fizice. Antreprenorii au beneficiat astfel de facilităţi fiscale, inclusiv taxe reduse pentru materiale de construcţii. Dacă Fiscul va dovedi că proprietăţile sunt folosite pe post de locuinţe, beneficiarii facilităţilor respective vor fi obligaţi să restituie diferenţa.

O altă problemă investigată de Fisc este discrepanţa dintre veniturile declarate şi valoarea proprietăţilor imobiliare. Potrivit unor date preliminare, proprietarii unor astfel de locuinţe au declarat ca venit taxabil salariul minim pe economie.

Seria de zboruri care vizează zona de coastă a Mării Negre se va desfăşura pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici