Fiscul din Bulgaria lansează inspecţii de amploare în toate staţiunile de la Marea Neagră

Agenţia Naţională pentru Venituri din Bulgaria lansează o amplă campanie de inspecţii în staţiunile de la Marea Neagră pentru descoperirea veniturilor nedeclarate, relatează Novinite.

18 afișări
Imaginea articolului Fiscul din Bulgaria lansează inspecţii de amploare în toate staţiunile de la Marea Neagră

Fiscul din Bulgaria lansează inspecţii de amploare în toate staţiunile de la Marea Neagră (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Sute de inspectori fiscali, inclusiv din restul ţării, vor monitoriza hotelurile, restaurantele, cluburile de noapte şi magazinele din Albena, Nisipurile de Aur şi Sunny Beach, dar şi Festivalul "The Spirit of Burgas".

Pe lângă staţiunile mari, vor fi efectuate inspecţii şi în localităţile mai mici de pe coastă, pentru identificarea veniturilor ascunse.

Agenţia va verifica totodată salariile şi contribuţiile pentru asigurări sociale ale angajaţilor.

În urma unei analize a experţilor în fiscalitate, 88% din cluburile de noapte îşi ascund profiturile, provocând pagube de 12 milioane de leva (6 milioane euro) bugetului statului.

Cea mai importantă metodă folosită este necontabilizarea profiturilor.

O investigaţie condusă în Sunny Beach a constatat că într-o singură noapte au fost nedeclarate încasări de 300.000 de leva (150.000 de euro). În plus, o inspecţie surpriză la patru din cele mai mari cluburi de noapte a scos la iveală că 7.000 de leva din fiecare 10.000 nu sunt declarate şi impozitate.

Agenţia Naţională pentru Venituri a arătat că va continua monitorizarea tuturor comercianţilor pe parcursul sezonului de vară, iar proprietarii marilor cluburi de noapte vor fi audiaţi.

În baza informaţiilor obţinute în acest sezon, proprietarii vor fi taxaţi retroactiv pentru anii anteriori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici