FMI: Inflaţia va depăşi uşor 8% la finele acestui an

Rata inflaţiei va depăşi uşor 8% la finele acestui an, înainte de a reveni în intervalul ţintit de Banca Naţională a României (BNR) în cursul lui 2011, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

19 afișări
Imaginea articolului FMI: Inflaţia va depăşi uşor 8% la finele acestui an

FMI: Inflaţia va depăşi uşor 8% la finele acestui an (Imagine: Mediafax Foto)

"Inflaţia a crescut în ultimele luni din cauza efectelor majorării TVA şi presiunilor din partea preţurilor la alimente. Anticipăm că inflaţia va atinge un vârf uşor mai mare de 8% la finele acestui an", se arată într-un comunicat al FMI.

Cea mai recentă prognoză de inflaţie publicată de Banca Naţională a României indica o rată a inflaţiei la finele lunii decembrie de 7,8% pe an.

Reprezentanţii Comisiei Europene din misiunea de evaluare anticipează că rata inflaţiei va scădea anul viitor spre 3%, în linie cu proiecţia BNR care indică un nivel de 3,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici