FMI recomandă Rusiei să rezolve rapid problema activelor toxice din sistemul bancar

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a recomandat, luni, autorităţilor ruse să rezolve rapid problema activelor toxice din portofoliile băncilor, respectiv deficienţele de capital ale instituţiilor financiare, printr-un "plan amplu".

11 afișări
Imaginea articolului FMI recomandă Rusiei să rezolve rapid problema activelor toxice din sistemul bancar

FMI recomandă Rusiei să rezolve rapid problema activelor toxice din sistemul bancar (Montaj foto)

"Fără o evaluare comprehensivă şi o abordare hotărâtă, există riscul ca băncile să se confrunte cu dificultăţi în ajustarea balanţei activelor pentru o perioadă mai lungă, amplificând temerile privind creditarea şi exacerbând preferinţa acestora pentru lichidităţi", a precizat FMI după o serie de consultări cu guvernul rus.

Moody's a estimat, luni, că băncile din Rusia ar putea avea nevoie de fonduri de circa 1.300 miliarde ruble (41,51 miliarde dolari) pentru recapitalizare în 2009.

Până la sfârşitul anului, Moody's se aşteaptă ca împrumuturile neperformante să crească la 20% din totalul creditelor, de la 11% la începutul trimestrului al doilea. În plus, 10-15% din credite au fost restructurate pentru a se evita o intrare în imposibilitate de plată.

Banca centrală a Rusiei estimează că instituţiile financiare ar putea avea nevoie de circa 500 de miliarde de ruble (16,2 miliarde de dolari), dacă împrumuturile neperformante ar atinge 10-12% din total, faţă de 4% la finele lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici