Fonduri UE pentru apicultorii români

Apicultorii din România pot accesa fonduri europene de circa două milioane de euro anual în perioada 2008-2010, la care se adaugă alte două milioane de euro de la bugetul de stat, sumele fiind alocate prin intermediul Programului Naţional Apicol, aprobat de Comisia Europeană.

11 afișări
Imaginea articolului Fonduri UE pentru apicultorii români

Fonduri UE pentru apicultorii români

Documentul conţine tipurile de activităţi care vor fi finanţate şi condiţiile de acordare a sumelor. Apicultorii şi asociaţiile de crescători de albine vor putea primi bani, de exemplu, pentru combaterea anumitor boli ale albinelor sau pentru achiziţia de roiuri, mătci şi familii de albine, potrivit informaţiilor remise de Ministerul Agriculturii.

În plan sunt cuprinse activităţile care nu sunt prevăzute deja în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, cum ar investiţiile în stupine sau cercetarea în domeniu.

Programul apicol a fost elaborat pentru perioada 2008-2010, iar fondurile alocate pentru fiecare an de CE sunt de aproape două milioane de euro, reprezentând 50% din cheltuieli. Astfel, România va completa, de la bugetul de stat, alte două milioane de euro anual.

Fondurile ar putea fi accesate începând cu 15 septembrie, când vor fi aprobate normele de acordare a finanţărilor, printr-un ordin al ministrului Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici