Ford ar putea fi amendat de statul român. Vezi de ce

La aproape patru ani de la preluarea Automobile Craiova, Ford produce în medie 750 de maşini lunar faţă de 20.000 de unităţi, ţinta lunară asumată oficial pentru acest an.

419 afișări
Imaginea articolului Ford ar putea fi amendat de statul român. Vezi de ce

Ford ar putea fi amendat de statul român. Vezi de ce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ford s-a angajat prin contractul de privatizare semnat în septembrie 2007 să producă 250.000 de maşini la Craiova în acest an, un obiectiv imposibil de realizat luând în calcul cele numai 3.000 de maşini fabricate în primele patru luni.

Constructorul american riscă astfel să fie amendat de statul român cu peste 14 mil. euro (amendă prevăzută în contractul de privatizare în cazul în care Ford nu va produce 250.000 de maşini în 2011), în condiţiile în care de aproape zece luni producătorul negociază cu statul modificarea contractului de privatizare şi decalarea cu cel puţin un an a obiectivelor asumate în 2007. "Discuţiile pe care Ford le are cu statul român înregistrează progrese şi suntem încrezători că vom încheia actul adiţional la Contractul de Pri­vatizare în timp util. Vom reveni cu mai multe de­talii la momentul oportun", a declarat pentru ZF Hans Juergen Fuchs, purtă­tor de cuvânt al Ford Europa.

Citeşte mai multe despre posibila amendă pentru Ford pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici