Ford ar putea fi obligată să restituie ajutoarele de stat în cazul Automobile Craiova

Ford va trebui sa înapoieze aproape 27 de milioane de euro, sumă ce reprezintă ajutorul de stat primit din partea autorităţilor române în procesul de privatizare a companiei Automobile Craiova, transmite RFI, citând surse oficiale europene

1 afișare
Imaginea articolului Ford ar putea fi obligată să restituie ajutoarele de stat în cazul Automobile Craiova

Ford ar putea fi obligată să restituie ajutoarele de stat în cazul Automobile Craiova

Decizia urmează să fie luată miercuri, la reuniunea săptămânală a Comisiei Europene.

Aceleaşi surse precizează că Ford nu are intenţia de a renunţa la preluarea constructorului auto Craiova, în ciuda deciziei care va fi luată miercuri, transmite RFI.

Comisia Europeană a lansat, în octombrie 2007, o investigaţie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare. Contractul pentru preluarea uzinei auto a fost semnat în luna septembrie a anului trecut. Comisia a cerut României să suspende orice subvenţii ilegale până la finalizarea investigaţiei.

Preşedintele AVAS Teodor Atanasiu declara, în 17 februarie, că se aşteaptă ca pentru privatizarea Automobile Craiova contractul semnat de statul român cu Ford să intre în vigoare la începutul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici