Ford Motor se gândeşte la un crossover de lux

Grupul american Ford Motor va anunţa probabil vineri planurile de construcţie a unui nou crossover de lux, cu şapte locuri pentru pasageri, au declarat două persoane apropiate strategiei producătorului auto, citate de Wall Street Journal.

24 afișări
Imaginea articolului Ford Motor se gândeşte la un crossover de lux

Ford Motor se gândeşte la un crossover de lux (Imagine: Mediafax/AFP)

Un automobil de tip crossover, denumit şi Sport Utility Vehicle (SUV) compact, are, de obicei, o caroserie cu cinci uşi, suspensie înălţată şi poate avea tracţiune pe roţile din faţă, pe cele din spate sau 4x4.

Modelul Lincoln MKT, cu trei rânduri de scaune, va intra în producţie anul viitor. Vehiculul va avea aceeaşi platformă ca noul Ford Flex, dar MKT va avea un design mult mai lin decât cel al Flex.

MKT va fi fabricat, cel mai probabil, la aceeaşi uzină ca şi Flex, respectiv la cea din Oakville, Ontario, dar persoanele familiare planurilor nu au putut confirma acest lucru.

Principalii concurenţi ai modelului vor fi Acura MDX, Audi Q7 şi Mercedes clasa R, potrivit surselor.

MKT nu este destinat producţiei în masă, Ford anticipând vânzări anuale de circa 20.000 de vehicule.

Purtătorul de cuvânt al Ford, Mark Truby, a spus că nu va comenta în privinţa anunţurilor viitoare.

În pofida apariţiei mai multor modele crossover, vânzările acestui segment au scăzut cu 11% în iulie comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007, a treia lună consecutivă de scădere bruscă, potrivit Autodata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici