Foştii proprietari care devin acţionari la Transelectrica pot vinde titlurile peste şase luni

Foştii proprietari de imobile care nu au putut fi despăgubiţi în natură şi au optat pentru acţiuni la compania Transelectrica, vor putea să vândă titlurile după o perioadă de şase luni, pentru a nu influenţa piaţa, a declarat, luni, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare

"Întotdeauna, pe orice piaţă de capital, când se alocă o sumă mare de acţiuni într-un singur moment (...) se acordă un termen la care acţiunile pot fi vândute. Se aşteaptă o vânzare masivă. Legislaţia stabileşte o perioadă după care acţiunile să se poată vinde. Persoanele au aşteptat două decenii sau chiar mai mult. Termenul nu pune la îndoială calitatea despăgubirii", a spus Vosganian.

Vosganian a înmânat, luni, adeverinţe pentru 20 de foşti proprietari care au primit împreună acţiuni Transelectrica în valoare cumulată de trei milioane lei (aproape un milion de euro).

 

Ministrul Economiei şi Finanţelor a transmis celor circa 700 de foşti proprietari de imobile naţionalizate care au cerut despăgubiri în acţiuni, propuneri de a accepta plata sub formă de titluri Transelectrica, reprezentând 4,09% din capitalul firmei.

Valoarea nominală a titlurilor este de 29,9 milioane de lei, iar valoarea de piaţă este de peste 140 de milioane de lei, conform celor mai recente cotaţii ale titlurilor Transelectrica la Bursa de Valori Bucureşti.

Din cele 700 de persoane, aproximativ 600 de foşti proprietari au acceptat să primească acţiuni Transelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici