FOTO | Lucian Bode, pe Valea Oltului: Un zid de sprijin prăbuşit pe carosabil afectează traficul

  • Ministrul Transportului, Lucian Bode, a fost, duminică, pe DN 7 – Valea Oltului, pentru a vedea situaţia la faţa locului, după ce un zid de sprijin s-a prăbuşit pe carosabil
  • Incidentul afectează traficul între judeţele Sibiu şi Vâlcea.
  • Bode a spus că este extrem de necesară Autostrada Sibiu – Piteşti.
232 afișări
Imaginea articolului FOTO | Lucian Bode, pe Valea Oltului: Un zid de sprijin prăbuşit pe carosabil afectează traficul

Lucian Bode, pe Valea Oltului: Un zid de sprijin prăbuşit afectează traficul

„Este o prioritate a noastră siguranţa participanţilor la trafic, indiferent de porţiunea de drum pe care se deplasează. Toate lucrările care se vor face pe acest drum naţional trebuie să respecte procedurile legale, dar şi standardele de siguranţă şi calitate”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul i-a solicitat şefului DRDP Craiova să supravegheze personal refacerea porţiunii afectate din DN 7 de la km 238+100

Bode a mers personal la Câineni, unde traficul a fost afectat pe DN 7 – Valea Oltului, după prăbuşirea zidului de sprijin.

Ministrul a subliniat, în cadrul discuţiilor purtate cu autorităţile, dar mai ales cu reprezentanţii CNAIR, faptul că trebuie găsite cât mai repede soluţiile de remediere şi ulterior să fie intensificat ritmul de lucru pentru ca traficul să se desfăşoare cât mai repede la parametri normali şi în condiţii de siguranţă.

„Am venit astăzi (duminică – n.r.), aici, pe unul dintre cele mai importante drumuri care leagă Muntenia de Ardeal pentru că vreau să văd personal situaţia, de la faţa locului, nu cum îmi este prezentată la birou. Da, situaţia nu arată deloc bine. Din primul moment, din care am fost anunţat despre acest eveniment, i-am cerut doamnei director a CNAIR să dispună toate măsurile necesare ca situaţia să revină cât mai repede la normal. Este un drum foarte circulat, este chiar o necesitate. Pot să vă spun că le-am cerut celor de la CNAIR, că indiferent de situaţia care se înregistrează aici, la Câineni, la km 238, să respecte legea, să respecte procedurile aferente acestor situaţii. După cum mi-au comunicat, la acest moment avem hotărâre pentru situaţii de urgenţă/calamitate, avem expertiză şi autorizaţie de construcţie. Trebuie intervenit foarte repede şi foarte serios, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor. De aceea îi cer, aici şi acum, domnului director regional al DRDP Craiova să supravegheze personal această importantă lucrare. Sunt aici toţi factorii implicaţi pentru că toţi am înţeles că infrastructura este foarte importantă. Este clar pentru toată lumea că autostrăzile trebuie să unească toate regiunile ţării. Nu ne putem baza doar pe reţeaua de drumuri naţionale. De aceea facem toate eforturile pentru ca proiecte precum autostrada Sibiu – Piteşti să fie cât mai repede finalizate”, a spus Bode.

Proiectul tehnic pentru lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti a fost deja avizat în CTE şi urmează să fie eliberată autorizaţia de construire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici