Franţa se va confrunta în 2009 cu cea mai gravă recesiune de după Al Doilea Război Mondial

Franţa se va confrunta în 2009 cu cea mai gravă contracţie economică de după Al Doilea Război Mondial, respectiv 3%, urmată de o creştere de 0,5% în 2010, potrivit ultimei prognoze a institutului de statistică francez.

452 afișări
Imaginea articolului Franţa se va confrunta în 2009 cu cea mai gravă recesiune de după Al Doilea Război Mondial

Franţa se va confrunta în 2009 cu cea mai gravă recesiune de după Al Doilea Război Mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După un declin de 1,2% în primul trimestru, Produsul Intern Brut (PIB) ar urma să scadă cu 0,6% în trimestrul al doilea, respectiv 0,2% în iulie-septembrie, după care s-ar putea stabiliza în ultimele trei luni ale anului, a precizat instituţia.

"Declinul activităţii economice pentru anul 2009, de 3% din PIB, este cel mai accentuat începnâd cu anul 1949", a declarat şeful diviziei de cercetare a institutului de statistică, Benoît Heitz.

Potrivit acestuia, punctul culminant al crizei pare să fi fost atins, în Franţa, în primul trimestru al anului.

Totodată, autorităţile franceze se aşteaptă la o creştere a şomajului cu 590.000 de persoane în 2009, la 10,1%, maximul înregistrat din 1999.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici