Fuga bogaţilor din Rusia anunţă „prăbuşirea statului” condus de Putin. Care sunt principalele destinaţii

Se estimează că 15.000 de persoane cu averi mari vor părăsi ţara în 2022, iar cele mai populare destinaţii sunt Emiratele Arabe Unite, urmate de Malta, Monaco şi chiar Mauritius.

24660 afișări
Imaginea articolului Fuga bogaţilor din Rusia anunţă „prăbuşirea statului” condus de Putin. Care sunt principalele destinaţii

Fuga bogaţilor din Rusia lui Putin anunţă „prăbuşirea statului”. Care sunt principalele destinaţii

Din Rusia pleacă nu doar tinerii profesionişti din sectoarele tehnologice, un exod în masă care în cifre înseamnă între 70.000 şi o 100.000 de oameni, nevoiţi la exod din pricina absenţei oricărei perspective într-o Rusia din ce în ce mai autarhică, ci şi bogaţii. Şi nu este vorba despre oligarhi. Din clasa oamenilor bogaţi sau înstăriţi fac parte diverşi antreprenori.

Sursa informaţiei este Agenţia britanică Henley & Partners, care, potrivit The Guardian, oferă sfaturi despre cum şi unde este cel mai bine să vă deschideţi sediul pentru scutiri de taxe şi beneficii asortate.

De la un milion de dolari în sus

În raportul său anual privind migraţia oamenilor bogaţi din întreaga lume, cel al milionarilor ruşi seamănă foarte mult cu un exod. În 2022, cel puţin 15.000 de bogaţi vor părăsi ţara, definiţie la care poate fiutilizată când vorbim de active de nu mai puţin de un milion de dolari, care reprezintă 15% din totalul categoriei.

Nu este o noutate absolută. În ultimul deceniu, numărul expatriaţilor de lux a fost întotdeauna în creştere constantă. Acum, este o adevărată „dezertare” colectivă. Cele mai populare destinaţii sunt Emiratele Arabe Unite, urmate de Malta, Monaco şi chiar Mauritius. „Din punct de vedere istoric”, notează autorii studiului, „prăbuşirea marilor state este precedată de o accelerare bruscă a plecărilor oamenilor bogaţi. Ei pleacă adesea primii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici