GALERIE FOTO Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată la Slatina

Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa a fost inaugurată, marţi, la Slatina, de către reprezentanţii Grupului Prysmian, noua unitate de producţie în care lucrează o mie de oameni aflându-se în Parcul Industrial de la marginea oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6270 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată la Slatina

GALERIE FOTO Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată la Slatina

Nouă unitate inaugurată marţi la Slatina face parte din seria investiţiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică şi electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producţie de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip şi utilizează cele mai avansate tehnologii industriale şi know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi reţele de telecomunicaţii de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajaţi să susţinem nevoile guvernelor şi operatorilor de telecomunicaţii pentru dezvoltarea de noi reţele de bandă largă, continuând să investim în capacităţile de fibră optică şi cabluri, precum şi în noile tehnologii şi know-how”, a afirmat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacităţi la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite ţării să devină un centru european de excelenţă şi inovare pentru cablurile optice, precum şi un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă şi medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrică de la Slatina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 metri pătraţi, are un design modular, care poate fi uşor extins în cazul în care ar mai fi nevoie. Aceasta este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafaţă disponibilă aproape 40% a fost achiziţionată de Prysmian în 2015.

Construcţia fabricii a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă în iunie 2017.

La Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume.

Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare şi echipamentele de ultimă generaţie. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici