Gândul: Nemţii, speriaţi de preţuri, se retrag de pe litoralul românesc

La sfârşit de an, litoralul românesc a primit o lovitură de imagine serioasă: după ce marele tour-operator german Neckermann a anunţat recent că se retrage din nordul Bulgariei, nemţii au luat aceeaşi hotărâre şi în ceea ce priveşte toate staţiunile româneşti, informează cotidianul Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Nemţii, speriaţi de preţuri, se retrag de pe litoralul românesc

Gândul: Nemţii, speriaţi de preţuri, se retrag de pe litoralul românesc

Motivele sunt similare în ambele cazuri: preţurile prea mari cerute de hotelieri, şi serviciile modeste oferite. În condiţiile în care firmele cu greutate de pe piaţa germană operează tot sezonul, din aprilie sau mai până în septembrie, şi vin cu cel puţin un charter săptămânal, refuzul hotelierilor români de a acorda discounturi semnificative nu avea cum să producă altă reacţie.

Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, a făcut o declaraţie şocantă, din care reiese foarte clar de ce proprietarii de hoteluri nu se sinchisesc prea mult de retragerea nemţilor: “românii plătesc de două ori mai mult decât nemţii pe litoralul românesc pentru acelaşi produs”. Deşi Lucia Morariu, o persoană provenită din mediul de afaceri privat, susţine că “încerc să-i conving că o structură echilibrată de turişti asigură sustenabilitate pe termen lung, şi că e bine să-i păstreze pe nemţi pentru a atenua şocul pe care-l va provoca în viitor orientarea românilor cu venituri medii către sejururi externe”, hotelierii de pe litoral preferă deocamdată să-i jumulească pe români în weekenduri.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici