Garanti Bank anunţă că serviciile digitale sunt din nou funcţionale

Serviciile de digital banking ale Garanti Bank sunt din nou funcţionale, anunţă instituţia bancară

303 afișări
Imaginea articolului Garanti Bank anunţă că serviciile digitale sunt din nou funcţionale

Garanti Bank anunţă că serviciile digitale sunt din nou funcţionale

Situaţia a fost soluţionată în cursul zilei de marţi. Clienţii pot folosi din nou serviciile de online şi mobile banking, pot accesa website-urile garantibank.ro şi bonuscard.ro, precum şi să efectueze plăţi online/e-commerce.

Pe perioada indisponibilităţii serviciilor digitale, clienţii şi-au putut folosi în continuare cardurile la orice ATM (indiferent de bancă), precum şi la POS-uri fizice. Totodată, au putut efectua orice operaţiune în agenţiile Garanti Bank, unde comisionarea a fost conform tarifării prin internet şi mobile banking, iar ATM-urile Garanti Bank au fost, de asemenea, funcţionale. Conturile, datele şi siguranţa financiară ale clienţilor nu au fost afectate în acest proces, precizează banca.

Garanti Bank a anunţat luni că din cauza unor probleme tehnice sunt indisponibile momenta internet si mobile banking, website garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

În Turcia, banca Garanti BBVA şi compania de telecomunicaţii Türk Telekom au fost afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie. Garanti BBVA a emis luni o declaraţie către bursa din Istanbul, recunoscând că este una dintre companiile afectate. „Ne confruntăm cu un atac de tip DDOS [Distributed Denial of Service] care vizează încetinirea sau blocarea accesului la serviciile de pe canalele noastre digitale”, a spus banca, menţionând că aceasta este o situaţie cu care se confruntă în diferite ţări şi instituţii.

Astfel de atacuri sporesc traficul de internet către companii, ducând la afectarea serviciilor. „În timp ce acţiunile de până acum au rezolvat în mare măsură întreruperea accesului intern, întâmpinăm dificultăţi în a răspunde la cererile venite din străinătate”, se arată în declaraţie.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce priveşte confidenţialitatea informaţiilor clienţilor şi securitatea financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici