Gazprom va creşte exporturile de gaze către Europa cu aproape 30% în următorii zece ani

Grupul rus Gazprom va creşte exporturile anuale de gaze naturale către Europa cu 28,5% în următorii zece ani, de la 140 miliarde metri cubi în prezent la 180 miliarde metri cubi în 2020, a declarat, luni, şeful departamentului de relaţii economice externe, Stanislav Ţigankov, citat de RIA Novosti.

37 afișări
Imaginea articolului Gazprom va creşte exporturile de gaze către Europa cu aproape 30% în următorii zece ani

Gazprom va creşte exporturile de gaze către Europa cu aproape 30% în următorii zece ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţionăm să exportăm anual aproximativ 180 de miliarde de metri cubi de gaze naturale până în 2020", a spus Ţigankov, adăugând că în acest an livrările la extern vor stagna la 140 de miliarde de metri cubi.

Gazprom consideră că cererea de gaze naturale din Europa ar putea reveni din 2012 la nivelul anterior crizei.

În acelaşi timp, grupul rus încearcă să-şi diversifice exporturile de gaze naturale, mai ales către state din regiunea Asia-Pacific, precum Japonia, China, India sau Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici