Ghosn, Renault: Viitorul autoturismelor electrice depinde de un preţ ridicat al petrolului

Viitorul autoturismelor electrice depinde de revenirea preţurilor petrolului, peste nivelurile actuale de 70 de dolari pe baril, care ar sprijini vânzările maşinilor propulsate de baterii, a declarat directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, citat de Bloomberg.

79 afișări
Imaginea articolului Ghosn, Renault: Viitorul autoturismelor electrice depinde de un preţ ridicat al petrolului

Ghosn, Renault: Viitorul autoturismelor electrice depinde de un preţ ridicat al petrolului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă e sub 70 de dolari, vom avea o problemă. Dacă ajunge la 200 de dolari, ecuaţia economică este foarte uşoară, iar dacă depăşeşte, 200, devine şi mai uşoară", a declarat Ghosn într-un interviu acordat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Renault, acţionarul majoritar al Dacia, investeşte patru miliarde de dolari în dezvoltarea de autoturisme electrice, notează Bloomberg.

Grupul s-a angajat, marţi, să vândă 100.000 de astfel de automobile în Israel şi Danemarca, primele două ţări care au angajat partenerul american al Renault, compania Better Place, pentru instalarea unor reţele naţionale de alimentare şi schimbare a bateriilor pentru maşini electrice.

Preţul petrolului s-a menţinut miercuri în apropiere de nivelul de 71 de dolari pe baril, de peste două ori mai ridicat cumparativ cu minimul acestui an, de 32,7 dolari pe baril, înregistrat în luna ianuarie, însă cu 52% sub cotaţia record de peste 147 de dolari pe baril atinsă în iulie 2008.

Carlos Ghosn prezintă modelul Zoe Z.E.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici