GM, Ford şi Chrysler vor împrumuturi federale de 25 de miliarde de dolari

General Motors (GM), Ford şi Chrysler vor să obţină împrumuturi federale în valoare de circa 25 de miliarde de dolari, ca urmare a dificultăţilor generate de scăderea vânzărilor pe piaţa americană, a relatat, vineri, publicaţia Wall Street Journal.

13 afișări
Imaginea articolului GM, Ford şi Chrysler vor împrumuturi federale de 25 de miliarde de dolari

GM, Ford şi Chrysler vor împrumuturi federale de 25 de miliarde de dolari

Reprezentanţi ai celor trei mari producători auto americani cu sediul în Detroit au discutat pe această temă cu oficiali ai Casei Albe, şi membri ai Congresului, iar propunerea ar urmă să fie prezentată în luna septembrie, potrivit publicaţiei.

Planul prevede ca guvernul să împrumute producătorilor auto circa 25 de miliarde de dolari, în primul an, la o dobândă de 4,5%, circa o treime din rata plătită în prezent de aceste companii pentru împrumuturi.

Guvernul va avea posibilitatea să amâne plata împrumuturilor pentru maxim cinci ani, conform propunerii.

Reprezentanţii GM, Ford şi Chrysler nu au fost disponibili pentru comentarii.

Directorul general al GM, Rick Wagoner, a declarat, joi, că producătorul auto încearcă să obţină garanţii pentru împrumuturi federale, atât pentru grup cât şi pentru furnizorii acestuia.

Wagoner a refuzat să precizeze suma pe care GM intenţionează să o obţină, dacă programul va fi aprobat de guvern.

Publicaţia Detroit Free Press a relatat, anterior, că oficialii GM, Ford şi Chrysler s-au întâlnit la începutul lunii august şi au stabilit că au nevoie de circa 40 de miliarde de dolari pentru a ieşi din dificultăţile actuale, iar soluţia ar fi sprijinul financiar guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici