GM pregăteşte o alianţă între subsidiarele Opel şi Buick

Constructorul de autovehicule General Motors (GM) din SUA pregăteşte o alianţă între subsidiara germană Opel şi cea americană Buick, se arată în publicaţia Financial Times Deutschland.

16 afișări
Imaginea articolului GM pregăteşte o alianţă între subsidiarele Opel şi Buick

Prezentarea automobilului Buick LaCrosse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele diviziei europene a GM, Carl-Peter Forster, a declarat, cu ocazia salonului automobilistic din Detroit, că grupul este interesat de un parteneriat între Opel şi Buick.

 

"Ar fi înţelept să vedem o colaborare între Opel şi Buick. În cadrul grupului, cele două mărci sunt cele mai importante", a spus el.

GM, asemenea concurenţilor americani Chrysler şi Ford, se confruntă cu mari probleme financiare din cauza scăderii dramatice a vânzărilor şi a apelat la ajutorul statului pentru a-şi putea continua activităţile.

Producătorul auto a împrumutat, la 31 decembrie, patru miliarde de dolari de la executivul SUA şi poate accesa 5,4 miliarde de dolari la 16 ianuarie, respectiv încă patru miliarde de dolari la 17 februarie.

Opel a cerut garanţii de 1,8 miliarde de euro statului german pentru a-şi facilita accesul la finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici