GM va investi 293 milioane de dolari într-un joint-venture cu o companie chineză

General Motors (GM) va investi 293 milioane de dolari într-un joint-venture cu constructorul chinez de maşini FAW Group pentru a produce autovehicule comerciale uşoare destinate pieţei din China.

32 afișări
Imaginea articolului GM va investi 293 milioane de dolari într-un joint-venture cu o companie chineză

GM va investi 293 milioane de dolari într-un joint-venture cu o companie chineză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capitalul firmei va fi deţinut în proporţii egale de cei doi participanţi, iar producţia de camioane uşoare şi camionete va fi localizată în nordestul Chinei, la cele două fabrici deţinute deja de FAW Group în acestă regiune.

Joint-venture-ul completează portofoliul GM China, care este deja prezent pe piaţa autoturismelor şi pe cea a autovehiculelor comerciale mici.

Noua companie va primi sub control şi o fabrică aflată în prezent în construcţie în China, investiţie greenfield a GM care va avea o capacitate de producţie de 100.000 de unităţi pe an.

Unitatea chineză a GM a înregistrat o creştere de 90,7% a vânzărilor în luna iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită măsurilor de stimulare economică implementate de guvernuld e la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici