Gripa porcină ar putea avea "efecte importante" asupra economiei

Epidemia de gripă porcină ar putea avea "efecte importante" asupra economiei mondiale, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de agenţia de presă Kyodo.

17 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină ar putea avea "efecte importante" asupra economiei

Gripa porcină ar putea avea "efecte importante" asupra economiei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Riscurile pe care le-ar genera răspândirea virusului A (H1N1) sunt în continuare "greu de anticipat", a adăugat adjunctul directorului executiv al FMI, John Lipsky.

Lipsky s-a adresat jurnaliştilor de la Tokyo în timp ce economiştii se tem de obstacolele cu care s-ar putea confrunta procesul de revigorare a economiei mondiale aflate în criză.

Oficialii din cadrul guvernelor şi al Băncii Mondiale şi-au exprimat temerile cu privire la repercusiunile epidemiei de gripă porcină asupra comerţului internaţional.

Într-un ultimul bilanţ publicat duminică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat 8.480 de persoane contaminate de virus în 39 de ţări şi 72 de decese din cauza bolii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici