Grupul BobNet, care a lansat Bob Concierge în România, continuă să dezvolte soluţii inovatoare automate pentru industria de retail

Soluţiile de retail şi logistică automatizate cu inteligenţă artificială dezvoltate de BobNet au ca scop extinderea canalelor de comercializare şi reducerea costurilor cu forţa de muncă în retailul fizic tradiţional

275 afișări
Imaginea articolului Grupul BobNet, care a lansat Bob Concierge în România, continuă să dezvolte soluţii inovatoare automate pentru industria de retail

Grupul BobNet, care a lansat Bob Concierge în România, continuă să dezvolte soluţii inovatoare automate pentru industria de retail

Bucureşti, 28 aprilie 2023. Compania românească BobNet Group, unul dintre cei mai activi jucători din Europa în tranziţia de la vechiul la noul retail, tehnologizat şi complet automatizat, a prezentat cele mai recente soluţii tehnologice de retail la Expo 24 Bucureşti, a 7-a ediţie a Vending Expo, care are loc între 26 şi 27 aprilie, în cadrul complexului de expoziţii Romexpo Bucureşti.

Scopul companiei a fost de a prezenta soluţiile menite să rezolve provocările vechiului retail, care se bazează în proporţie ridicată pe munca umană, atât în ​​logistică, cât şi în vânzări, limitând capacitatea comercianţilor de a se extinde şi de a scala.

Începând cu anul 2018, până în prezent, startup-ul BobNet Group a obţinut finanţări în valoare de 13 milioane de euro şi este cel mai mare proiect venture din România care dezvoltă soluţii şi tehnologii inovatoare care îmbină elementele hardware şi software. Fondurile au fost investite în crearea unei companii de cercetare şi dezvoltare hardware şi software, în dezvoltarea unei suite de platforme cloud de gestiune dispozitive IoT şi fluxuri de business la scara larga, o fabrică de producţie de dispozitive de retail automatizate (Bob Iot Enterprise) şi o reţea operaţională de validare şi testare formată din 124 de dispozitive active.

BobNet îşi propune să ocupe o cotă semnificativă din piaţa în plină dezvoltare a infrastructurii noului retail , prin producţia şi introducerea pe piaţă a soluţiilor sale integrate de infrastructură automatizată. Pe lângă producerea de soluţii automate, compania îşi propune parteneriate de talie medie şi mare pentru a dezvolta proiecte operaţionale în diferite  segmente de retail, pe baza unor lanţuri mari de diverse dispozitive automate BobNet. 

"În cadrul BobNet Group ne concentrăm pe crearea de soluţii inovatoare automate diverse pentru noul retail şi logistica aferentă. Soluţiile noastre includ dispozitive IoT hardware pentru retail, alimentate de inteligenţa artificială, care pot fi achiziţionate sau închiriate sau în sistem de franciză, şi asigurăm acces la module de administrare operaţională în cloud şi informaţiile aferente furnizate clienţilor în baza unei abonări permanente sau SaaS. De asemenea, ne propunem să colectăm date de analiză cât mai avansate despre preferinţele consumatorilor, analizând comportamentul unui număr mare de clienţi, care pot fi utilizate de clienţii noştri pentru a-şi optimiza oferta de produse. Până la sfârşitul anului 2023, compania va avea cel puţin 6 soluţii gata pentru producţie în domeniul noului retail, o parte din ele de acum fiind disponibile spre comercializare", a declarat Mihai Girnet, CEO-ul companiei BobNet.

În cadrul evenimentului Vending Expo, vizitatorii au putut vedea şi testa unele dintre dispozitivele inovatoare ale BobNet, care susţin tehnologia pentru restaurantele viitorului, precum Bob Bistro, primul restaurant 100% automatizat, creat să funcţioneze ca o cantină automată pentru HoReCa.

BobNet Group îşi propune, astfel, să devină pionier şi un jucător important în tehnologie şi în crearea de infrastructură inovatoare pentru noul retail şi îşi prezintă produsele menite să schimbe piaţa şi să servească diferite industrii, precum retail, industria alimentară, HoReCa, cateringul, industria farmaceutică etc.

BobNet Group se află în prezent în stadiul iniţial de lansare a operaţiunilor de producţie şi service pentru dispozitive/magazine automate şi inteligente pentru retail. Compania a intrat în faza de creştere accelerată cu o producţie planificată în creştere de la câteva sute de dispozitive pe an până la zeci de mii de soluţii automatizate pe an. Conducerea BobNet Group se aşteaptă ca retailul automatizat să ajungă la aproximativ o treime din retailul global în următorii 20-40 de ani.

Unul dintre cele mai cunoscute produse ale BobNet Group, Bob Concierge, care aduce în scările de bloc şi în complexele rezidenţiale un dispozitiv dotat cu un mini-shop cu alimente şi băuturi, lockere pentru preluarea coletelor de la curieri şi servicii casnice. 

Grupul BobNet este printre puţinele startup-uri din lume care au o baza proprie operaţională de testare a soluţiilor dezvoltate ce operează în retailul real. În particular, BobNet operează un lanţ automatizat de 124 de dispozitive amplasate în blocuri rezidentiale din Bucureşti (lanţul Bob Concierge) cu accent pe vânzarea şi livrarea de meniuri proaspete gata pregătite.

Despre BobNet Group

BobNet este o companie inovatoare ce îşi propune să fie printre jucătorii importanţi în piaţa europeană în plină dezvoltare, fiind concentrată pe retailul produselor alimentare, în particular, prin dezvoltarea de soluţii automate de lanţuri super convenience, precum Bob Bistro. BobNet inovează industria prin tehnologiile avansate, create pentru a automatiza procesul de comercializare şi logistica, în scopul de a oferi clienţilor o experienţa moua de retail.

Compania dezvoltă lanţuri extinse de dispozitive Internet of Things ce folosesc inteligenţa artificială, care permite realizarea mai multor tehnologii noi în industria de retail. În special, compania are scopul de a deveni unul din cei mai mari producători de lanţuri de tip now în retailul modern.

Despre Vending Expo

Expo 24 anunţă organizarea ediţiei a 7-a expozitiei Vending Expo, în perioada 26 – 27 Aprilie 2023, în cadrul complexului expoziţional Romexpo Bucureşti.

Din anul 2010, expoziţia creează noi canale şi oportunităţi de colaborare în industria de vending din România şi Europa de Est. Vending Expo are ca expozanţi distribuitori şi producători de dispozitive automate pentru comerţ, cafea, băuturi şi produse alimentare pentru aparatele de vending, ingrediente şi componente, servicii pentru sectorul vending.

Vending Expo este un loc de întâlnire dintre experţii din domeniu, aceştia putând obţine pe parcursul a două zile informaţii cu privire la produsele, tehnologiile şi oportunităţile oferite de industria de vending.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici