Grupul Ingka, cel mai mare francizor IKEA, cumpără un proiect de parc fotovoltaic de 300MWp din judeţul Dâmboviţa, o investiţie de 200 mil.euro

Ingka Investments, divizia de investiţii a Grupului Ingka, cel mai mare francizor IKEA, cumpără un parc fotovoltaic de 300MWp gata de construcţie în judeţul Dâmboviţa, investitia totală în acest proiect fiind de peste 200 milioane euro.

695 afișări
Imaginea articolului Grupul Ingka, cel mai mare francizor IKEA, cumpără un proiect de parc fotovoltaic de 300MWp din judeţul Dâmboviţa, o investiţie de 200 mil.euro

Grupul Ingka, cel mai mare francizor IKEA, cumpără un proiect de parc fotovoltaic de 300MWp din judeţul Dâmboviţa, o investitie de 200 mil.euro

Grupul deţine deja 9 parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW.

Ingka este cel mai mare operator de magazine IKEA din lume, activ în 31 de tări, inclusiv România, şi şi reprezintă aproximativ 90% din vânzările retailerului suedez.
 
„Suntem mândri să anunţăm această iniţiativă importantă pentru România, unde deja avem atât o prezenţă, cât şi un angajament pe termen lung. Dezvoltarea parcului fotovoltaic este un pas către producţia de energie regenerabilă în regiunea judeţului Dâmboviţa, dar şi o şansă pentru Ingka Investments să contribuie la obiectivele ţării cu privire la mixul energetic şi consumul de energie regenerabilă pentru 2030.  Cu ajutorul propriului parc solar, ne dorim să facem energia regenerabilă disponibilă de-a lungul întregului lanţ valoric IKEA şi în toate zonele în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Peter van der Poel, Managing Director, Ingka Investments.
 
Proiectul fotovoltaic va fi operational spre sfârşitul anului 2025 şi va putea produce suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 170.000 de gospodării din România.
 
Construcţia parcului solar în judeţul Dâmboviţa va reduce şi mai mult amprenta climatică prin creşterea producţiei proprii Ingka de energie regenerabilă în această zonă. Acest lucru va permite Grupului Ingka să ofere energie regenerabilă unui număr mai mare de furnizori locali din lanţul valoric extins.
 
Ingka Investments şi-a propus să investească 6,5 miliarde de euro pentru a sprijini în proporţie de 100% consumul de energie regenerabilă. Din această sumă, 4 miliarde de euro sunt deja investite în proiecte de energie regenerabilă din domeniul energiei eoliene şi solare.
 
Grupul Ingka deţine 594 de turbine eoliene şi 29 de parcuri solare în 19 ţări şi peste 1 milion de panouri solare pe acoperişurile magazinelor şi depozitelor IKEA. Împreună, acestea au o capacitate de producţie de peste 5 TWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a peste 1,25 milioane de gospodării europene
 
Strategia IKEA prevede să ajungă la un impact pozitiv din punct de vedere climatic până în 2030, prin reducerea mai multor emisii de gaze cu efect de seră decât emite. Fiind cel mai mare retailer din sistemul de francize IKEA, contribuţia Ingka Group este esenţială pentru atingerea cu succes a obiectivelor pentru 2030.
 
Grupul Ingka deţine şi operează canalele de vânzări IKEA în baza acordurilor de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Are 3 domenii de activitate: IKEA Retail, Ingka Investments şi Ingka Centres

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici