Guvernul a economisit doar 150 mil. euro cu tăieri de prime şi tichete

Guvernul a reuşit să economisească numai 150 de milioane de euro din cheltuielile salariale ale bugetarilor în primele şase luni ale anului prin tăierea de bonusuri şi prime, prin eliminarea tichetelor de masă şi de vacanţă, precum şi prin neplata orelor suplimentare, potrivit unui calcul ZF pe baza informaţiilor din execuţia bugetului general consolidat la şase luni publicată de Ministerul de Finanţe.

18 afișări
Imaginea articolului Guvernul a economisit doar 150 mil. euro cu tăieri de prime şi tichete

Guvernul a economisit doar 150 mil. euro cu tăieri de prime şi tichete (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, dacă în primele şase luni ale anului trecut statul a cheltuit 5,93 miliarde de euro cu salariile bugetarilor, în prima jumătate a acestui an cheltuielile salariale s-au redus la 5,66 mld. euro, adică cu 270 de milioane de euro. Până în luna mai, statul a concediat 27.800 de bugetari, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS), ceea ce i-a adus statului o economie la cheltuielile salariale de cel puţin 120 milioane de euro, raportat la un salariu mediu în administraţia publică de 695 de euro. Practic, statul a reuşit să economisească mai puţin de 20 de euro/ bugetar pe lună ca urmare a aplicării unor măsuri de austeritate de la începutul anului, iar reprezentanţii Ministerului de Finanţe nu ştiu încă ce impact a avut reducerea salariilor bugetarilor cu 25% aplicată încă de luna trecută.

Citeşte mai multe despre impactul măsurilor de austeritate pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici