Guvernul a simplificat modalitatea de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu. Cum îşi pot recupera şoferii banii plătiţi

Guvernul a eliminat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii.

12172 afișări
Imaginea articolului Guvernul a simplificat modalitatea de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu. Cum îşi pot recupera şoferii banii plătiţi

Guvernul a simplificat modalitatea de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu. Cum îşi pot recupera şoferii banii

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informaţiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deţine sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că Executivul a aprobat şi celelalte prevederi din ordonanţa de urgenţă, anunţate de premierul Viorica Dăncilă la începul şedinţei de Guvern, respectiv reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane, dar şi piosibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De asemenea, Barbu a precizat că o altă măsură introdusă de ordonanţă vizează reţinerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activităţi independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, urmărind facilitarea colectării impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligaţiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici