Guvernul alocă 25 milioane lei pentru ca RAAN să producă apă grea, fără oprirea activităţii

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va cumpăra, în limita sumei de 25 milioane lei, apă grea de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), care va constitui stocul maxim necesar pentru unităţile I-IV de la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă.

317 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă 25 milioane lei pentru ca RAAN să producă apă grea, fără oprirea activităţii

Guvernul alocă 25 milioane lei pentru ca RAAN să producă apă grea, fără oprirea activităţii

Guvernul a suplimentat, în şedinţa de miercuri, bugetul Ministerului Afacerilor Interne, instituţie în subordinea căreia funcţionează Administraţia, cu 25 milioane de lei, sumă necesară pentru achiziţia de apă grea.

Executivul arată, într-un comunicat, că suma va fi utilizată de către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare pentru achiziţionarea de cărbune necesar producerii aburului tehnologic, precum şi pentru cheltuielile aferente procesului tehnologic, astfel încât să se evite oprirea în avarie a instalaţiilor de producere de apă grea.

Cantităţile de apă grea care vor fi achiziţionate de ANRSPS în limita sumei aprobate se înscriu în cele cu care se constituie stocul maxim necesar pentru unităţile 1-4 de la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă, determinat în baza studiului efectuat de proiectantul de specialitate al Centrului de Inginerie Tehnologică pentru Operaţiuni Nucleare.

Guvernul îşi motivează decizia prin faptul că producerea apei grele este un proces tehnologic cu caracter de continuitate, fapt pentru care RAAN o produce pe stoc, apa grea urmând a fi preluată de Administraţie în funcţie de necesarul stabilit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici