Guvernul alocă CFR peste 590 milioane lei pentru plata restanţelor către Ministerul Transporturilor

Guvernul a alocat CFR, la propunerea Ministerului Transporturilor, suma de 597,3 milioane lei pentru plata restanţelor către minister, reprezentând TVA dedus şi nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exerciţiului bugetar.

348 afişări
Imaginea articolului Guvernul alocă CFR peste 590 milioane lei pentru plata restanţelor către Ministerul Transporturilor

Guvernul alocă CFR peste 590 milioane lei pentru plata restanţelor către Ministerul Transporturilor (Imagine Gabriel Fluerariu / Mediafax.ro)

Guvernul a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Transporturilor, bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate pe anul 2015 ale C.N.C.F CFR – S.A şi SNTFR CFR-Călători. Rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale celor doi operatori din domeniul transporturilor feroviare vine ca urmare a modificărilor alocaţiilor de la bugetul de stat conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare.

"Prin OUG 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pentru 2015 s-a alocat suma de 597,3 milioane lei pentru capitalizarea C.N.C.F. CFR – S.A. pentru plata restanţelor către minister, reprezentând TVA dedus şi nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exerciţiului bugetar. Această alocare bugetară se regăseşte în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat al C.N.C.F CFR –S.A.", se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, potrivit sursei citate, bugetele rectificate ale celor doi operatori economici includ modificările determinate de majorarea cheltuielilor de natură salarială şi a numărului de personal ca urmare a punerii în aplicare a art.66 din OUG 47/2015.

"Potrivit acestui articol, de la bugetul de stat se asigură sumele necesare reîntregirii cheltuielilor cu salariile pentru întregul an 2015, sume determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2014, pentru o fracţiune de an. Pentru a putea fi pusă în aplicare această prevedere, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat al C.N.C.F CFR S.A pentru 2015, cheltuielile de natură salarială sunt majorate de la 678,620 milioane de lei (sumă aprobată iniţial în bugetul de venituri şi cheltuieli prin HG 224/2015) la 711,739 milioane de lei", se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, potrivit aceluiaşi act normativ, numărul de personal prognozat la finele anului pentru C.N.C.F CFR S.A va creşte de la 22.455 la 23.060 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici