Guvernul propune cota unică de 12% şi reducerea contribuţiei pe salariu la 41%. Este posibil un buget construit cu aceste date?

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, diminuarea contribuţiilor sociale de la 44% la 41% şi creşterea salariului minim de la 600 de lei la 700 de lei sunt propunerile pe care Gu­ver­nul ar urma să le înainteze delegaţiei FMI care soseşte la Bucureşti, potrivit unor surse din PDL.

26 afișări
Imaginea articolului Guvernul propune cota unică de 12% şi reducerea contribuţiei pe salariu la 41%. Este posibil un buget construit cu aceste date?

Guvernul propune cota unică de 12% şi reducerea contribuţiei pe salariu la 41%. Este posibil un buget construit cu aceste date? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Analiştii financiari şi din mediul economic cred însă că, dacă există disponibilitate pentru re­du­ceri de taxe şi pentru majorarea deficitului, atunci acest demers ar trebui direcţionat către redu­­cerea costului muncii şi nu în zona cotei unice de impozitare.

Nici preşedintele Traian Băsescu nu este partizanul reducerii cotei unice, el afirmând duminică, la Pro TV, că reducerea cotei nu este o soluţie şi ar opta mai degrabă pentru o reducere a contribuţiilor sociale.

Citeşte mai multe despre reducerea cotei unice şi a contribuţiei pe salariu pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici