Guvernul reglementează procedura de compensare cu bunuri în echivalent a imobilelor naţionalizate. Care sunt noile reguli

Operaţiunea de compensare cu bunuri în echivalent a imobilelor naţionalizate va putea include atât terenuri, cât şi/sau construcţii, iar la soluţionarea unei cereri se va avea în vedere echivalenţa valorică între bunurile care au făcut obiectul cererii şi cele care pot fi compensate.

719 afișări
Imaginea articolului Guvernul reglementează procedura de compensare cu bunuri în echivalent a imobilelor naţionalizate. Care sunt noile reguli

Guvernul reglementează procedura de compensare cu bunuri în echivalent a imobilelor naţionalizate. Care sunt noile reguli (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Compensarea va putea fi efectuată numai cu acordul persoanei îndreptăţite, conform unei hotărâri aprobate de Guvern, informează Executivul.

Hotărârea, aprobată în şedinţa de miercuri, completează normele de aplicare a Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Guvernul precizează că actul normativ stabileşte mecanismul şi condiţiile în care se realizează compensarea cu bunuri în echivalent a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici