Guvernul Rusiei aplică mecanisme de salvarea a economiei, ca reacţie la sancţiuni

Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, a anunţat marţi, în contextul sancţiunilor financiare impuse de Occident, măsuri pentru controlul capitalului, pentru a stopa retragerea companiilor străine de pe teritoriul rus.

2888 afișări
Imaginea articolului Guvernul Rusiei aplică mecanisme de salvarea a economiei, ca reacţie la sancţiuni

Guvernul Rusiei aplică mecanisme de salvarea a economiei, ca reacţie la sancţiuni

"Există presiuni politice, astfel că, pentru a le permite companiilor să ia decizii în cunoştinţă de cauză, a fost pregătit un proiect de ordonanţă prezidenţială în sensul introducerii restricţiilor temporare asupra retragerii activelor ruse. Ne aşteptăm ca cei care au făcut investiţii în ţara noastră să fie capabili să activeze în continuare aici", a declarat premierul Mihail Mişustin, potrivit agenţiilor Tass şi RIA Novosti, citate de CNN.

"Eu sunt convins că presiunile sancţiunilor vor scădea la un moment dat, iar cei care nu vor reduce proiectele în ţara noastră, pe baza sloganurilor politicienilor străini, vor câştiga", a subliniat premierul Rusiei.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au decis excluderea anumitor bănci ruse din sistemul internaţional de tranzacţii interbancare "Swift" şi blocarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, ca reacţie la intervenţia militar rusă în Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat marţi, potrivit agenţiei ANSA, că sancţiunile impuse de Occident Rusiei "nu vor rămâne fără ripostă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sancţiuni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici