Guvernul şi Voestalpine au semnat memorandumul pentru construcţia unui combinat siderurgic

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai companiei austriece Voestalpine au semnat miercuri, la Palatul Victoria, memorandumul de înţelegere cu privire la dezvoltarea unui combinat siderurgic în zona Mării Negre, investiţie estimată la cinci miliarde de euro.

39 afișări
Imaginea articolului Guvernul şi Voestalpine au semnat memorandumul pentru construcţia unui combinat siderurgic

Guvernul va semna memorandumul cu Voestalpine pentru construcţia unui combinat siderurgic (Imagine: Mediafax/AFP)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi miniştrii implicaţi în redactarea memorandumului pentru investiţia estimată la cinci miliarde de euro s-au întâlnit înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului pentru a analiza clauzele înţelegerii.

"Premierul şi miniştrii implicaţi au discutat timp de aproximativ o oră despre clauzele prevăzute în memorandumul de înţelegere, înainte de şedinţa Guvernului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Anterior, surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că reprezentanţii Executivului şi cei ai Voestalpine intenţionează să semneze memorandumul de înţelegere privind construcţia în România a unui combinat de producţie a oţelului în cursul zilei de miercuri, dacă documentul va fi aprobat în şedinţa Executivului.

În urmă cu trei săptămâni, premierul Tăriceanu şi conducerea companiei austriece au convenit, într-o discuţie la Palatul Victoria, ca memorandumul să fie semnat în prima decadă a lunii octombrie, urmând ca Voestalpine să decidă în luna decembrie în ce ţară va construi combinatul de producţie a oţelului.

Compania austriacă a semnat până în prezent precontracte de cumpărare pentru aproximativ 200 de hectare în apropiere de Constanţa, pentru construcţia combinatului, potrivit surselor citate.

Voestalpine intenţionează să construiască un combinat siderurgic în estul Europei, investiţie estimată la cinci miliarde de euro.

Guvernul a cautat soluţii prin care să ofere Voestalpine o alternativă la un teren din jurul Portului Constanţa, cu o suprafaţă de 50 de hectare, solicitat de compania austriacă, a cărui concesiune a fost câştigată prin licitaţie de SC Comvex SA, în iunie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici