Guvernul va face tot posibilul să evite sancţiunile CE

Guvernul va face tot posibilul să evite sancţiunile financiare ale Comisiei Europene pentru deficit excesiv, care se pot ridica la câteva miliarde de euro, şi să limiteze deficitul bugetar în 2009, printr-o politică financiară foarte prudentă şi echilibrată, a declarat premierul Boc.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul va face tot posibilul să evite sancţiunile CE

Guvernul va face tot posibilul să evite sancţiunile CE (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu mi-aş fi dorit acest lucru, cred că niciun român nu este bucuros de faptul că ţara noastră trebuie să plătească incompetenţa liberalilor din 2008. Principala consecinţă a dezastrului economic lăsat în 2008 este posibilitatea ca România să piardă fonduri europene şi să fie sancţionată cu miliarde de euro", a spus Boc, după anunţul CE privind declanşarea procedurii de deficit execesiv.

Comisia Europeană (CE) a declanşat, miercuri, procedura de deficit excesiv împotriva României, stabilind că deficitul bugetar din 2008, peste nivelul de 3% din PIB, nu poate fi considerat o depăşire excepţională şi nici temporară a pragului acceptat prin Pactul de Stabilitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici