IBM a anunţat creşteri neaşteptate pentru 2009

Estimările IBM privind profitul pe 2009 depăşesc cu 5% aşteptările Wall Street, iar profitul net de aproape 4,5 miliarde de dolari din ultimul trimestru al anului trecut întrece cu 12% rezultatul din aceeaşi perioadă a lui 2007 şi se plasează cu 8% peste nivelul anticipat de analişti şi traderi.

7 afișări
Imaginea articolului IBM a anunţat creşteri neaşteptate pentru 2009

IBM a anunţat creşteri neaşteptate pentru 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi veniturile gigantului american al industriei IT au scăzut cu 6,4% în perioada analizată, la 27 miliarde de dolari, uşor sub estimări, IBM a reuşit să reducă cheltuielile cu aproape 4%, transmite Reuters.

Performanţele corporaţiei au fost susţinute, totodată, de impozite mai reduse faţă de perioada octombrie-decembrie din 2007.

Directorul general al IBM, Samuel Palmisano, a declarat că evoluţia rezultatelor grupului depăşeşte prognoza pe termen mediu prezentată anul trecut, care anticipa profit net de 10-11 dolari pe acţiune în 2010.

Astfel, în ultimul trimestru din 2008, profitul net al IBM a fost de 3,28 dolari pe acţiune, faţă de estimările de 3,03 dolari ale analiştilor, iar previziunile pentru întreg anul 2009 indică un rezultat de 9,2 dolari pe acţiune, peste proiecţia de 8,77 dolari a Wall Street.

În perioada octombrie-decembrie 2007, grupul american a raportat un profit net de 3,95 miliarde de dolari, respectiv 2,95 dolari pe acţiune.

Cifrele anunţate marţi de IBM contrazic trendul industriei IT din SUA, unde marile companii raportează scăderi masive ale vânzărilor, concediază angajaţi şi reduc puternic preţurile produselor pentru a face faţă crizei de cerere.

IBM a concediat, de asemenea, o parte din personal, însă a derulat un program de angajări în zona de vânzări, consultanţă şi alte departamente cu o eficienţă foarte ridicată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici