Immoeast amână sau anulează în România proiecte în valoare totală de 2,4 miliarde euro

Immoeast, unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa imobiliară românească, amână sau anulează 54 de proiecte în România, cu o valoare de piaţă estimată la 2,4 miliarde euro, reiese din raportul financiar trimestrial al fondului austriac.

61 afișări
Imaginea articolului Immoeast amână sau anulează în România proiecte în valoare totală de 2,4 miliarde euro

Immoeast amână sau anulează în România proiecte în valoare totală de 2,4 miliarde euro

În raportul aferent perioadei 1 august - 31 octombrie 2008 se arată că portofoliul Immoeast în România cuprinde 80 de proprietăţi, cu o surpafaţă închiriabilă de peste 2 milioane de metri pătraţi şi o valoare estimată la puţin peste un miliard de euro.

Astfel, numărul de proiecte a scăzut cu 54 faţă de cel publicat în raportul aferent perioadei mai-iulie, de la 134 la 80 de proprietăţi, însă în documentul postat joi pe site-ul grupului joi sunt excluse proiectele incluse în planuri de amânare sau anulare, menţionează compania austriacă.

"Acest număr include active imobiliare, proiecte în construcţie şi inventarii imobiliare independente de anulări şi amânări planificate", precizează Immoeast.

La finele lunii iulie, valoarea de piaţă a celor 134 de proiecte era estimată la 3,44 miliarde euro.

În comunicatul de presă ataşat raportului financiar aferent trimestrului încheiat la 31 octombrie, Immoeast anunţă că a amânat 29 de proiecte şi a anulat complet alte 51, pe toate pieţele pe care este prezent.

În acest context, ponderea portofoliului de pe piaţa românească în totalul activelor deţinute de grupul austriac a scăzut cu aproape opt puncte procentuale, de la 31,6% la 23,7%, în raportul aferent trimestrului al doilea din anul fiscal.

Immoeast a înregistrat pierderi nete de 1,86 miliarde euro în perioada analizată, faţă de un câştig înainte de taxe de 299 milioane euro în intervalul corespunzător din 2007, din cauza efectelor crizei financiare globale şi turbulenţelor din pieţele de credit, care au generat o "criză masivă de lichiditate".

"Immoeast AG se confruntă, în prezent, cu cea mai dificilă fază din istoria sa (...) O parte semnificativă a problemelor actuale sunt rezultatul deciziilor luate în 2007 de conducere, care au acum efecte negative asupra lichidităţii", se arată în raportul financiar al grupului.

Immoeast a înlocuit, în timpul trimestrului al doilea de raportare, directorul financiar şi directorul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici