Important zăcământ de gaze, descoperit în Bulgaria

Grupul american Direct Petroleum a descoperit în Bulgaria un important zăcământ de gaze, în zona localităţii Cerven Briag, suficient de mare pentru a acoperi necesarul de consum timp de trei ani, transmite Novinite.

33 afișări
Imaginea articolului Important zăcământ de gaze, descoperit în Bulgaria

Important zăcământ de gaze, descoperit în Bulgaria (Imagine: Novinite)

Preşedintele Direct Petroleum, Edward Gendelman, a declarat că în regiune a fost identificat un zăcământ de gaze de până la şase miliarde de metri cubi, la o adâncime de 4,1 kilometri, a cărui calitate este peste cea a rezervelor descoperite în mod obişnuit în Bulgaria.

Exploatarea zăcământului ar putea începe în 2010, iar cele două puţuri de forare vor fi incluse în reţeaua de gaze a Bulgariei.

Direct Petroleum a investit până în prezent circa 50 de milioane de dolari în operaţiunile de explorare din Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici