Importatorii de bere bulgărească acuzaţi de concurenţă neloială

Micii producători de bere acuză importatorii de bere bulgărească de concurenţă neloială, după ce aceştia au livrat în sudul României bere fără plata accizelor, cantitatea fiind estimată într-un raport al Ambasadei SUA la Sofia la 100.000 de hectolitri în primele şase luni.

17 afișări
Imaginea articolului Importatorii de bere bulgărească acuzaţi de concurenţă neloială

Importatorii de bere bulgărească acuzaţi de concurenţă neloială

Berea importată a fost produsă de compania Boliarka VT din Bulgaria.

Potrivit Patronatului Societăţilor Independente Producătoare de Bere din România (PSIPBR), berea respectivă nu a fost însoţită de documentele corespunzătoare.

Totodată, iar în uma verificărilor efectuate de Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) la importatorii români care au livrat bere bulgărească în sudul ţării s-a constatat că firmele nu erau autorizate de Ministerul Finanţelor şi nu aveau voie să importe acest produs.

Producătorii susţin că preţul berii bulgăreşti era cu circa 20-25% sub nivelul pieţei din România, ceea ce afectează industria autohtonă de profil.

Potrivit reprezentanţilor PSIPBR, distribuitorii români de bere bulgărească nu au fost sancţionaţi pentru că au legături cu mediul politic.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici