Importul de maşini cu motoare mari nu va mai fi taxat pentru Fondul de solidaritate

Guvernul a decis, miercuri, ca Fondul naţional de solidaritate să nu mai fie alimentat cu sumele colectate printr-o taxă de timbru social de 1% din valoarea autovehiculelor noi din import, cu motorizări de minim 2.000 centimetri cubi.

3 afișări
Imaginea articolului Importul de maşini cu motoare mari nu va mai fi taxat pentru Fondul de solidaritate

Importul de maşini cu motoare mari nu va mai fi taxat pentru Fondul de solidaritate

Eliminarea taxei a fost reglementată printr-un proiect de lege aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului, act normativ care va fi trimis Parlamentului spre dezbatere.

Surse ministeriale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că Fondul naţional de solidaritate nu va mai fi alimentat cu sumele colectate printr-o taxă de timbru social de 1% din valoarea autovehiculelor noi din import cu motorizări de minim 2.000 centimetri cubi, taxa fiind considerată de Comisia Europeană discriminatorie şi contrară normelor UE.

Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în 1999, ca Fondul naţional de solidaritate, pentru sprijinirea familiilor sărace, să fie alimentat din mai multe surse, printre care şi o taxă de timbru social de 1% asupra valorii autovehiculelor noi din import cu o capacitate cilindrică de minimum 2.000 centimetri cubi, achiziţionate de persoane fizice şi firme.

Acordul European de asociere a României cu statele membre comunităţii europene, ratificat prin Lege în 1993, prevede însă că de la data intrării în vigoare a documentului, în comerţul dintre România şi Comunitatea Europeană nu vor mai fi introduse noi taxe vamale la import sau export ori alte taxe cu efect echivalent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici