Încă o ţară va interzice comercializarea automobilelor echipate cu motoare cu ardere internă

Suedia va interzice după 2030 comercializarea automobilelor cu motoare cu combustie internă, conform unei declaraţii a premierului Stefan Löfven, citat de www.electrive.com

2301 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară va interzice comercializarea automobilelor echipate cu motoare cu ardere internă

Încă o ţară interzice comercializarea automobilelor pe benzină sau motorină după 2030

Suedia se înscrie astfel în tendinţa lansată de Norvegia, unde în jur de jumătate din parcul auto este format din maşini electrice, şi care a anunţat că va interzice vânzarea autovehiculelor pe benzină sau motorină din 2025, precum şi de Danemarca, care a anunţat interzicerea vânzărilor din 2030, aşa cum a făcut Suedia acum.

Marion Tiemann, expert în transporturi la Greenpeace spune că Suedia este cea de-a zecea ţară care a stabilit o astfel de dată concretă de interzicere a vânzărilor, alături de state precum Marea Britanie şi Franţa.

Tiemann spune că Germania, unde se află o mare parte a producătorilor de automobile, nu se înscrie în această tendinţă, şi că ar putea rata, fără o dată de eliminare treptată a motoarelor diesel şi pe benzină, ţintele climatice pe care şi le-a propus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici