Încrederea americanilor în economie a atins în decembrie un maxim al ultimelor opt luni

Încrederea americanilor în economie a crescut peste aşteptări în decembrie, la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, datorită optimismului referitor la piaţa muncii şi situaţia lor financiară.

85 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economie a atins în decembrie un maxim al ultimelor opt luni

Încrederea americanilor în economie a atins în decembrie un maxim al ultimelor opt luni (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Indicele privind încrederea consumatorilor calculat de asociaţia industrială Conference Group a urcat la 64,5 puncte, de la 55,2 puncte în noiembrie.

Analiştii anticipau că indicele va atinge 58,3 puncte.

Încrederea mai mare în economie creşte şansele unei creşteri a cheltuielilor de consum, după performanţele mediocre din noiembrie.

Condiţiile de pe piaţa americană a muncii s-au îmbunătăţit, astfel încât rata şomajului a scăzut în noiembrie la 8,6%, minimul ultimilor doi ani şi jumătate. În plus, numărul cererilor pentru indemnizaţii de şomaj, calculat săptămânal, a atins cel mai redus nivel din aprilie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici